Тонът на председателски съвет беше повече от добър, разумът надделя. Това

...
Тонът на председателски съвет беше повече от добър, разумът надделя. Това
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Йордан Цонев е диалогичен, с огромен опит, ще изведе парламента от кризата

Тонът на председателски съвет беше повече от добър, разсъдъкът надви. 

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид по време на дебатите в пленарна зала за избора на ръководител на Народното събрание. Втори ден Народното събрание не може да избере пръв измежду равни. Движение за права и свободи издигна и поддържа кандидатурата на Йордан Цонев.

Това, че не стигнахме до цялостен консенсус, може би е обикновено при тази борба. Но в залата към този момент беше изтъкнато, че е направена първата крачка. Тя е голяма, съобщи Хамид.

Тази крачка направи по този начин, че да стартираме да си говорим като огромни, рационални хора – нещо, което чакат от нас българските жители, добави той.

Тази рецесия, този бездънен проблем в първия ни работен ден, като че ли трябваше да пристигна точно в този момент. Защото по този начин не можеше да продължава. Тази рецесия като че ли ни оказа помощ да открием другото си аз – всички да се погледнем и да забележим, че проблемите на жителите чакат извън и всяко блуждаене в такива проблем отсрочва решаването на проблемите на българските жители, акцентира Хамид Хамид. И съобщи, че е оптимист в намирането на решение за ръководител на Народното събрание и в изхода от рецесията.

Длъжни сме, имаме голяма отговорност пред българските жители, каза Хамид. Той напомни, че и първата и втората политическа мощ обявиха на председателски съвет, че отдръпват номинациите си за ръководител на Народно събрание.

Ние и там, и в този момент заявяваме, че поддържаме и заставаме зад кандидатурата на Йордан Цонев.
Трябва ни човек с голям и житейски и парламентарен опит. Хилядите часове, прекарани в това Народно събрание, повече от 20 години, стотиците законопроекти, договарянията с разнообразни политически сили през друго политическо време, далогичността, умеенето да води диалози с всички политически сили са от голямо значение, сподели Хамид.

Председателят на Народно събрание, който ще изберем би трябвало да може да овладее политическите пристрастености и страстта, да резервира положителния звук, от който всички се нуждаем и заявяваме, че ще съблюдаваме, съобщи още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи. И прикани: „ Не гледайте на господин Цонев като на тяснопартийна кандидатура, а като на човек, който ще може да изведе всички ни от тази рецесия, който с опита си ще съумее да откри положителния звук. “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР